PNEUMÀTICA.

5 May
REFRIGERADOR: A la sortida del compressor, l’aire pot arribar a arribar a una temperatura de 150º C. El refrigerador disminuix aquesta temperatura fins a 25º C i elimina fins al 80% de l’aigua que conté.
 
DIPÒSIT O ACUMULADOR: A la sortida del refrigerador es troba el dipòsit, el qual emmagatzema aire comprimit per a subministrar-lo en els moments de major consum. Un sensor de pressió engega i para al compressor quan la pressió baixa o puja.
 
UNITAT DE MANTENIMENT: Aquesta unitat està formada per un filtre, un regulador de pressió i un lubricador. S’encarrega de filtrar, regular i lubricar l’aire.
 
-El filtre: Deté les impuresses que posseix l’aire. Si aquestes passaren provocarien un mal funcionament.
 
-El regulador: Manté una pressió constant d’aire en el circuit pneumàtic.
Aquesta pressió queda indicada en el manòmetre.
 
-El lubricant:afegix oli nebulizat a l’aire comprimit. S’evita l’oxidació dels components del circuit i assegura un bon funcionament de les parts mòbils.
Imagen
 
 
 
COMPONENTS PNEUMÀTICS.
 
VÀLVULES:
A la pneumàtica fem servir els elements de comandament amb la diferència que aquí controlen el pas d’aire comprimit i s’anomenen vàlvules. Aquestes controlen l’avançament o el retrocés dels cilindres (vàlvules distribuïdores) al igual que regular el cabal d’aire comprimit a circular pel circuit (vàlvules de control, regulació i bloqueig)
-Vàlvules distribuïdores: es defineixen per dues característiques funcionals:
Nombre de víes: són el nombre d’orificis tant d’entada com de sortida connectades pel distribuïdor comunicant-se amb l’exterior.
Nombre de posicions: són les diferents connexions que es poden realitzar entre les diferents víes. Normalment solen ser dues posicions, la inicial o repós i la de treball, encara que hi ha vàlvules que tenen un altra anomenada neutral.

Imagen

Leave a comment